GEEN RIOOHEFFING BETALEN ALS UW GEMEENTE EEN KERKENVRIJSTELLING KENT?

1

apr

KERKENVRIJSTELLING RIOOLHEFFING IS IN STRIJD MET HET GELIJKHEIDSBEGINSEL

Op 1 april 2021 is op de website van De Telegraaf verschenen Kerk geen rioolbelasting? Dan jij ook niet. Dat bericht is geen 1 aprilgrap. Het is gebaseerd op een procedure die wij bij Rechtbank Rotterdam hebben gevoerd tegen aanslagen rioolheffing in het geval waarin de gemeenteraad een kerkenvrijstelling in de verordening rioolheffing had opgenomen.

Volgens het bericht van De Telegraaf zijn er zestien andere gemeenten met een vergelijkbare vrijstellingsbepaling in de rioolheffingsverordening. In die gevallen kan het maken van bezwaar tegen de aanslag rioolheffing kansrijk kan zijn, omdat het vrijstellen van kerken van rioolheffing in strijd is met het gelijkheidsbeginsel.

De Telegraaf meldt dat het adviesbureau Grant Thornton een website heeft gemaakt met een voorbeeldbrief voor een bezwaar tegen de aanslag rioolheffing, welke voorbeeldbrief daar tegen betaling kan worden gedownload.


GRATIS VOORBEELDBEZWAAR RIOOLHEFFING

Omdat een bezwaarschrift tegen de aanslag rioolheffing in eerste instantie eenvoudig is, stellen wij hierbij een gratis voorbeeldbezwaar rioolheffing (opent in WORD) beschikbaar.


MEER WETEN?

Wilt u weten of u kansrijk bezwaar kunt maken tegen uw aanslag rioolheffing omdat in uw gemeente door de gemeenteraad een rioolheffingsvrijstelling voor kerken is vastgesteld? Neem dan vrijblijvend contact op met Ostraka belastingadviseurs.


, , laatst bijgewerkt: 2-4-2021.


« terug naar het nieuwsoverzicht


contact icoon Ostraka belastingadviseurs

Contact

Ostraka belastingadviseurs BV
Postbus 44
4284 ZG  RIJSWIJK N-Br
T 0183-760522
info@ostraka.nl
  • Ostraka belastingadviseurs BV
  • 0183-76 05 22
  • info@ostraka.nl
  • Postbus 44
  • 4284 ZG
  • RIJSWIJK N‑Br.