ostraka
ostraka
Reinigingsrecht

REINIGINGSRECHT

U bent in principe zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van uw bedrijfsafval. Hiervoor kunt u een contract afsluiten met een particuliere inzamelaar. Er zijn ook gemeenten die bedrijfsafval inzamelen. Als de gemeente dit ook voor u doet, moet u aan de gemeente reinigingsrecht betalen.

GEEN VERPLICHTE DIENST

U bent echter niet verplicht van de gemeentelijke dienstverlening gebruik te maken. Vaak is het goedkoper om met een particuliere inzamelaar een contract af te sluiten voor het ophalen van uw bedrijfsafval. Het komt geregeld voor dat een gemeente wel een aanslag reinigingsrecht oplegt aan een bedrijf dat zelf een contract met een particuliere inzamelaar heeft afgesloten. Komt dit ook bij u voor, dan betaalt u waarschijnlijk ten onrechte aan de gemeente. Ostraka belastingadviseurs kan dit voor u beoordelen. Vaak is het mogelijk met terugwerkende kracht de door u betaalde bedragen terug te krijgen.

 


TARIEF REINIGINGSRECHT

Het reinigingsrecht dient ter verhaal van bepaalde kosten die worden veroorzaakt door het ophalen van bedrijfsafval. Bij de vaststelling van het tarief dient de gemeente daarmee rekening te houden. De tarieven van het reinigingsrecht moeten door de gemeente zo zijn bepaald dat de opbrengst van de gehele verordening reinigingsrechten niet uitkomt boven het bedrag aan toelaatbare kosten. De gemeente mag dus geen winst begroten. Indien de gemeente te veel of onjuiste kosten toerekent, of het tarief te hoog vaststelt kan dat een reden zijn waarom bij een bezwaar uw aanslag reinigingsrecht kan worden verlaagd. Wij kunnen dit voor u beoordelen en eventueel bezwaar tegen uw aanslag reinigingsrecht indienen.

MEER WETEN? Neem contact op

Speelt een van de hiervoor genoemde punten bij u en wilt u daarover meer weten? Neem contact op met Ostraka belastingadviseurs voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Ostraka belastingadviseurs BV    Postbus 44     4284 ZG   RIJSWIJK N-Br.     T 0183-76 05 22     info@ostraka.nl