GEMEENTELIJKE BELASTINGEN / WET WOZ

 • GEMEENTELIJKE BELASTINGEN EN ONDERNEMERS

  Bijna iedere onderneming ontvangt van de gemeente een of meer belastingaanslagen. De bedragen van iedere aanslag op zichzelf zijn meestal niet groot en de aanslagen worden meestal betaald terwijl niet precies duidelijk is waar de aanslagen betrekking op hebben. Als niet voldoende aandacht wordt besteed aan deze gemeentelijke belastingaanslagen dan betaalt uw onderneming mogelijk een te hoog bedrag aan gemeentelijke belastingen.

  Als uw onderneming een aanslag gemeentelijke belastingen heeft gekregen, dan kunnen wij die aanslag voor u op juistheid controleren. Als het nodig is, dienen wij voor u bij de gemeente een bezwaarschrift in tegen de aanslag en/of staan wij u bij in een beroepsprocedure tegen de gemeentelijke uitspraak op bezwaar. Het gehele proces vanaf het moment van het indienen van een bezwaarschrift tegen de aanslag tot aan het voeren van een beroepsprocedure voor de belastingrechter nemen wij u graag uit handen.

  Daarnaast geven wij advies hoe de gemeentelijke belastingregels het beste kunnen worden toegepast binnen uw onderneming om er zo voor te zorgen dat door uw onderneming niet meer wordt betaald dan noodzakelijk is. Wij geven u advies dat op maat is gesneden voor het specifieke geval van uw onderneming.


  WET WOZ

  De belangrijkste gemeentelijke belasting is de onroerendezaakbelasting (OZB). De via de WOZ-beschikking vastgestelde WOZ-waarde van uw bedrijfspand vormt de grondslag voor de gemeentelijke aanslag OZB en eventueel ook voor de aanslag rioolheffing. De vastgestelde WOZ-waarde wordt echter ook gebruikt door het waterschap voor oplegging van de aanslag watersysteemheffing gebouwd en door de Belastingdienst bij bepaling van de afschrijvingsmogelijkheid op uw bedrijfspand in de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

  De WOZ-objectafbakening kan daarnaast van belang zijn voor de energiebelasting en de belasting op leidingwater.

  Het is dus van belang dat de WOZ-beschikking op juistheid wordt getoetst. Zo voorkomt u dat u teveel belasting betaalt. Ostraka belastingadviseurs verzorgt deze toetsing graag voor u.


 • GEMEENTELIJKE BELASTINGEN EN HEFFINGEN

  Van de gemeente of een belastingsamenwerkingsverband (bijvoorbeeld BWB, BSR, SVHW of BSOB) kunt u een gemeentelijke aanslag krijgen voor de volgende heffingen en belastingen:


  Naar de meeste van de hier bovengenoemde belastingen kan worden doorgeklikt. Die belastingen zijn verder uitgewerkt op de volgende pagina’s. Betreffende de andere belastingen is op onze website nog geen uitgebreide informatie opgenomen, maar natuurlijk is Ostraka belastingadviseurs u daarbij ook van dienst.


  DIENSTVERLENING OSTRAKA BELASTINGADVISEURS

  Betreffende de gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ verlenen wij onder andere diensten op het gebied van:


  MEER WETEN? VRAAG HET ONS

  Wilt u over bovenstaande punten meer weten? Neem dan contact op met Ostraka belastingadviseurs om een afspraak te maken voor een vrijblijvende kennismaking. Wij komen graag bij u langs.


  , , laatst gewijzigd 26-02-2021.

 • Ostraka belastingadviseurs BV
 • 0183-76 05 22
 • info@ostraka.nl
 • Postbus 44
 • 4284 ZG
 • RIJSWIJK N‑Br.