GEMEENTELIJKE BELASTINGEN EN WET WOZ

 • GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

  Vrijwel iedereen betaalt aan de gemeente een of meer belastingen. Het bedrag van iedere belastingaanslag op zichzelf is vaak relatief gering en over het algemeen wordt de aanslag betaald zonder dat men precies weet waar de gemeentelijke aanslag op ziet. Mogelijk betaalt u te veel gemeentelijke belastingen doordat onvoldoende aandacht is besteed aan het controleren van de juistheid van deze aanslagen.


  WET WAARDERING ONROERENDE ZAKEN (WOZ)

  De onroerendezaakbelasting (OZB) is de belangrijkste gemeentelijke belasting. Via de WOZ-beschikking is de WOZ-waarde van uw woning vastgesteld. Deze WOZ-waarde is bepalend voor de aanslag OZB en eventueel ook voor de rioolheffing van de gemeente. Daarnaast wordt de WOZ-waarde ook gebruikt voor de aanslag watersysteemheffing gebouwd (hiervoor ontvangt u een aanslag van het waterschap), het eigenwoningforfait in de inkomstenbelasting, box 3 in de inkomstenbelasting, de schenkbelasting en de erfbelasting.

  Het is dus raadzaam om de WOZ-waarde op juistheid te toetsen. Op die manier kunt u voorkomen dat u te veel belasting betaalt. Deze toetsing kan Ostraka belastingadviseurs voor u doen.


  ONZE DIENSTVERLENING

  Ostraka belastingadviseurs kan u betreffende de gemeentelijke belasting en de Wet WOZ onder meer van dienst zijn op het gebied van:


 • BELASTINGEN EN HEFFINGEN VAN DE GEMEENTE

  U kunt een aanslag ontvangen van uw gemeente of het belastingsamenwerkingsverband (bijvoorbeeld SVHW, BSR, BSOB of BWB) voor de volgende gemeentelijke belastingen en heffingen:


  U kunt doorklikken naar een aantal van de bovenstaande onderwerpen. Op de volgende pagina’s worden die onderwerpen uitgewerkt. Over de andere onderwerpen is nog geen verdere informatie op deze website opgenomen, maar wij kunnen u ook daarbij van dienst zijn.


  MEER WETEN? NEEM CONTACT OP

  Speelt een van deze punten ook bij u en wilt u daarover meer weten? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met Ostraka belastingadviseurs. Uw wensen staan bij ons voorop en wij zijn gedreven om passend maatwerk te leveren.


  , , laatst gewijzigd 26-02-2021.

 • Ostraka belastingadviseurs BV
 • 0183-76 05 22
 • info@ostraka.nl
 • Postbus 44
 • 4284 ZG
 • RIJSWIJK N‑Br.