BEZWAAR WOZ-WAARDE GEMEENTE ZALTBOMMEL

 • WOZ-WAARDE GEMEENTE ZALTBOMMEL

  Eind januari 2023 ontvangt u van gemeente Zaltbommel de nieuwe WOZ-waarde voor uw woning of bedrijfspand. Deze WOZ-waarde is vastgesteld naar het prijspeil van 1 januari 2022.

  Bij Ostraka belastingadviseurs bent u aan het juiste adres voor een bezwaarprocedure tegen de WOZ-beschikking. Wij werken voor zowel particulieren als ondernemers.


  U WILT IN BEZWAAR? NEEM CONTACT OP MET ONS

  Twijfelt u of de WOZ-waarde correct is en wilt u bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking die u heeft ontvangen van gemeente Zaltbommel? Wij brengen de mogelijkheden in uw geval in beeld om de WOZ-waarde succesvol aan te vechten in een bezwaarprocedure.

  Neem voor een vrijblijvende afspraak per telefoon (0183-760 522), per e-mail (info@ostraka.nl) of via ons contactformulier contact op met mr. drs. J.C. (Hans) Scherff.


  UW BESPARINGSMOGELIJKHEDEN

  Op welke belastingen u kunt besparen is afhankelijk van uw situatie en het soort object:

  • Bij een verlaging van de WOZ-waarde bespaart u op de gemeentelijke OZB en de watersysteemheffing gebouwd van waterschap Rivierenland.
  • Als het gaat om uw eigen woning bespaart u daarnaast op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait). Als het niet gaat om een eigen woning dan kunt u besparen op box 3 van de inkomstenbelasting.
  • Bij bedrijfsmatig vastgoed zorgt een lagere WOZ-waarde voor een grotere fiscale afschrijvingsmogelijkheid.

  Hoeveel u kunt besparen is afhankelijk van de omvang van de waardeverlaging naar aanleiding van het WOZ-bezwaar.


 • HUURDER VAN EEN WONING EN WOZ-WAARDE?

  Als gebruiker van een sociale huurwoning ontvangt u in 2023 ook een WOZ-beschikking van gemeente Zaltbommel. Want sinds vorig jaar is de maximale huurprijs namelijk voor 25 procent afhankelijk van de WOZ-waarde. Als u op dit moment al bijna de maximale huur betaalt die volgens het puntenstelsel is toegestaan, dan is het van belang om WOZ-waarde goed te beoordelen. Met een lagere WOZ-waarde kan het mogelijk zijn dat de maximale huurprijs komt te liggen onder uw huurprijs, waardoor u recht heeft op huurverlaging.

  Voor het maken van bezwaar tegen de WOZ-waarde kunt u echter niet wachten op de nieuwe huurprijs. Die komt namelijk meestal pas half april, terwijl u maar zes weken de tijd heeft om bij gemeente Zaltbommel bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Als u denkt dat een lagere WOZ-waarde in uw geval kan leiden tot een lagere huurprijs, moet u dus tijdig bezwaar maken tegen de WOZ-waarde.

  Algemene informatie over het puntensysteem en de WOZ-waarde vindt u op de website van de Rijksoverheid. Op de website van de huurcommissie kunt u berekenen wat volgens het puntenstelsel de maximale huurprijs van uw woning is.


  OZB-TARIEVEN 2023 GEMEENTE ZALTBOMMEL

  Het OZB-tarief voor een eigenaar van een woning heeft gemeente Zaltbommel voor het jaar 2023 vastgesteld op 0,0897 procent van de WOZ-waarde. Voor een niet-woning geldt een hoger OZB-tarief, namelijk 0,2776 procent voor de eigenarenheffing en daarnaast wordt een gebruikersheffing geheven naar 0,2362 procent van de WOZ-waarde.

  Als u een pand zakelijk gebruikt en ook bewoont, waarbij minder dan 70 procent van de WOZ-waarde kan worden toegerekend aan de delen die u voor bewoning gebruikt, dan is sprake van een niet-woning. Voor het OZB-eigenarendeel bent u dan het hoge niet-woningtarief verschuldigd over het gehele object. Daarnaast moet u ook OZB gebruikersheffing betalen voor een niet-woning. Voor de woondelen kan echter op een vrijstelling aanspraak worden gemaakt.

  , datum .

  14-2-2023.


 • Ostraka belastingadviseurs BV
 • 0183-76 05 22
 • info@ostraka.nl
 • Postbus 44
 • 4284 ZG
 • RIJSWIJK N‑Br.